Маркови маратонки – необходими ли са за ежедневна употреба?

Един момент от деня ни

Често съм си задавала този въпрос, преди да задълбая в темата. Съпругът ми работи по цял ден на крак, аз крача по задачи между училището на децата, пазаруването и подреждането на дома и двора след двете деца и едно куче. Каквото и да обуех, вечер го хвърлях с облекчение и ми се плачеше от болките в глезените и стъпалата. Заради това задълбах в темата „маркови маратонки“, които дотогава лесно отхвърлях с мотива – скъпи са, пък и какво толкова. В малкото свободно време разучих марките, разликите помежду им, функциите на оригиналните маркови маратонки за спортисти и моделите за масова употреба. Разгледах сайтовете на десетки онлайн магазини за оригинални маркови спортни стоки.

Изборът - модно, спортно или и двете

Изборът – модно, спортно или и двете

И започнах промяната. Може да е скъпо, може да е лукс, но реших, че е по-добре едно качествено и скъпо, отколкото десет, от които полза нямаме. Първо, като всяка жена, помислих за децата. Подарък маркови маратонки Nike, за високия успех на голямата ни дъщеря. Радостта беше голяма, но след половин година вече й убивали и нейните маркови маратонки се озоваха на краката ми. Не се смейте, но в следващата седмица повярвах, че марковото си струва цената. Чувствах облекчението в стъпалата и сякаш по-дълго имах енергия да крача, и дори да тичам, насмогвайки на дневния график.

маркови маратонки

Така маркови маратонки влязоха вкъщи

Реших да отделя пари и за останалите в семейството. Следващата ми покупка бяха чифт маркови маратонки Adidas за съпруга ми. Той не се колеба нито ден да захвърли старите мокасини и гуменките, които ползваше да потича и събере мислите си. След десетина дни ме прегърна – напрежението и болките в плоските му стъпала намалели. За година и нещо оборудвахме с оригинални маркови маратонки цялото семейство. Синът ми не сваля модните маркови кецове, той си е суета, кипри се пред момичетата. Но му служат добре и в тренировките по баскетбол в клуба.

Защо реших, че марковите маратонки са наистина необходими?

Първо, защото усетих разликата сама. После, защото проследих иновациите в дизайна, разликата в конструкцията, новите материали, които влагат най-известните марки, и уникалното предназначение на всеки модел. Така успях да избера най-подходящото за мен и семейството ми. Всъщност получих повече, отколкото очаквах. Оказаха се много трайна покупка. Децата бързо ги израстват, но вече предварително включвам по някой чифт в семейния бюджет. А и планувам проекти за работа, което ще ми позволи повече свобода в сметките.

Здрави, спортни и елегантни

Сега успявам и веднъж седмично да прескоча до фитнеса, защото дъщерята ме критикува, че съм позабравила за себе си. Чувствам се перфектно, подвижна и стегната. Понякога тичам заедно със съпруга ми в парка, радваме се на пружиниращите и леки маркови маратонки на краката си и се шегуваме с незнанието, което ни попречи по-рано да открием качествата и ползите от различните модели и марки. Рекламите предизвикват у мен странна вътрешна съпротива. Но ако някой има проблем с походката, със стъпалата или глезените, мога вече от опит да му препоръчам – преди да стигнеш до  доктора, смени си обувките.

Маркови маратонки за здраве и ежедневно удобство

Маркови маратонки за здраве и ежедневно удобство

Марковите маратонки са наистина необходимост. За всеки човек, мъж или жена, има перфектен модел качествени маратонки, ако знае за какво мисли да ги използва. А за всички нас е улеснение, че не се налага да обикаляме лично куп магазини за маркови спортни стоки. Просто ги издирваме в интернет. Онлайн пазаруването е бързо, лесно и често с много намаления. Това е решаващо за бюджета в четиричленно семейство. Описах тези домашни съвети, защото още чувам мои познати да се мръщят на стойността или на модата на спортните обувки в ежедневието. Не искам да споря, споделям своята гледна точка, пък всеки решава за себе си.