Как помага алое вера за здраве и красота

Всички сме чували за неповторимите качества на едно растение, което се отглежда в саксия и присъства дори във всеки дом. Името му е алое-вера и намира приложение в козметиката и медицината. Алоето притежава уникални лечебни свойства и е мощен имуностимулант. То се бори успешно с вирусите, преборва различни болести и се прилага външно и вътрешно за здраве и красота.

Сокът на алое вера е полезен при различни кожни проблеми, спомага заздравяването на рани и всякакви раздразнения по повърхността на кожата. На неговите качества, количествата колаген в кожата се покачват и така прави кожата красива, а косата здрава.

В листото на алое се съдържат витамини от група В, витамин А, витамин С и витамин Е, никотинамиди и фолиева киселина, както и още 20 полезни аминокиселини. Сокът на алое вера помага за почистване на стомаха, като действа слабително и допринася благосъстоянието на дебелото черво.

Алое ускорява обмяната на веществата

Uspokoqvasht-gel-s-aloe-vera-98-600x600Алое верата е подходящо и за запазване на стройната фигура. Саксийното растение подобрява храносмилателните процеси и перисталтиката на червата. Растението алое помага за успешното усвояване на протеините и намалява вредните бактерии. Алоето допринася и за изгаряне на излишните мазнини и въглехидрати. С консумацията на алое вера се засилва обмяната на веществата, редуцира се теглото и се поддържа елегантна фигура на тялото.

В миналото алое вера е било известно още като „Растение на безсмъртието“; „Мълчаливия лечител“; „Растение чудо“; „Лек от природата“. Саксийното растение е полезно за човешкия организъм, защото е богато на калций, натрий, магнезий, калий, хром, мед, манган, цинк.

 

Сокът на алое вера разгражда излишните количества захари в организма и така предпазва тялото от натрупване на излишни мазнини. Това негово свойство го прави идеален лек за диабетици.

Използва се в много диети и се препоръчва за потискане на апетита.