Топ характеристики на „Fast Food

Снимка на Fast food

Бързото хранене – спестява време, но дали е полезно?

Снимка на хамбургерБързото хранене може да бъде добър начин да се спести време, но това не е правилният начин за хранене. Някои от тези храни са с малка хранителна стойност и често с високо съдържание на мазнини, захар и калории.

Общите храни включват солени снаксове, дъвка, бонбони, сладки десерти, пържени храни и продукти, както и газирани напитки.Бързото хранене може да включва чипсове, горещи пайове, пасти, сандвичи, бургери, кроасани, кебапи, пици, пиле, супи и салати. Към бързите храни се отнасят и някои видове напитки. Такива са – млечни шейкове и безалкохолни напитки.

Първите неща, които карат ума да заработи при мисълта за храна са – вкус, мирис или цвят.

Тези, които трябва да се грижат за своето тегло мислят за размера на порцията, други Снимка на пицамислят на енергията, мазнини, захари, витамини или минерали. Но знаете ли, че храната, която ядем, може да предизвика нежелани реакции, както и списък на недостатъци. Тук съвсем не говорим за развалени продукти или лошо качество на храните.

Нежелани реакции

Прясно събраните или просто приготвена храна също може да предизвика нежелани реакции, някои от тях са сериозни, някои са просто тревожни, а някои могат да ни поставят в неудобно положение. С течение на времето, това може да доведе до повишен риск от заболявания и болести.

Бързото хранене е вредно за здравето. Това е причина за различни заболявания.

Бързото хранене е термин, даден на храната, която може да бъде приготвена и поднесена много експресно.

„Fast Food“

Снимка на пуканкиСамото име „Fast Food“ също може да бъде определено като всяка храна, която допринася малко или никаква стойност на хранителни вещества към диетата, но вместо това предвижда излишни калории и мазнини.

Бързото хранене може да бъде добър начин да се спести време, но Снимка на пържени картофкитова не е правилният начин за хранене. Някои от тези храни са с малка хранителна стойност и често с високо съдържание на мазнини, захар и калории…

Клетъчни или биогенни храни – коластра

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, откъсване от естествената среда, допринасят за емоционален и физически стрес. Впрягайки мощната сила на природата, учени от цял свят издирват по хранителната верига и създават хранителни добавки на основата на биогенни храни, предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

Един такъв научен център е Институтът по коластрата в Нова Зеландия, изследващ една от биогенните храни – коластра. Защо точно там? Защото това е държавата с най-високи стандарти по отношение на млечните продукти и отглеждането на стада в света.

Наричат ги клетъчни или биогенни храни

 

За биогенните храни може да се каже само едно – те зареждат с енергия. Терминът „биогенезис“ идва от гръцките думи „живот“ и „възникване, начало, раждане“. Те не са много и затова са толкова ценни. Наричат ги „суперхрани“ и това са суровите семена и ядки, кълновете (с някои забележки), медът (много зависи откъде е, какъв е), синьозелените микроводорасли и коластрата. Към нея, отново със забележки, можем да прибавим и майчината кърма. Данните сочат, че кърмата на майките у нас е все по-киселинна! И това е естествено следствие от храненето и начина им на живот!. Read more

Как помага алое вера за здраве и красота

Всички сме чували за неповторимите качества на едно растение, което се отглежда в саксия и присъства дори във всеки дом. Името му е алое-вера и намира приложение в козметиката и медицината. Алоето притежава уникални лечебни свойства и е мощен имуностимулант. То се бори успешно с вирусите, преборва различни болести и се прилага външно и вътрешно за здраве и красота.

Сокът на алое вера е полезен при различни кожни проблеми, спомага заздравяването на рани и всякакви раздразнения по повърхността на кожата. На неговите качества, количествата колаген в кожата се покачват и така прави кожата красива, а косата здрава.

В листото на алое се съдържат витамини от група В, витамин А, витамин С и витамин Е, никотинамиди и фолиева киселина, както и още 20 полезни аминокиселини. Сокът на алое вера помага за почистване на стомаха, като действа слабително и допринася благосъстоянието на дебелото черво.

Алое ускорява обмяната на веществата

Uspokoqvasht-gel-s-aloe-vera-98-600x600Алое верата е подходящо и за запазване на стройната фигура. Саксийното растение подобрява храносмилателните процеси и перисталтиката на червата. Растението алое помага за успешното усвояване на протеините и намалява вредните бактерии. Алоето допринася и за изгаряне на излишните мазнини и въглехидрати. С консумацията на алое вера се засилва обмяната на веществата, редуцира се теглото и се поддържа елегантна фигура на тялото.

В миналото алое вера е било известно още като „Растение на безсмъртието“; „Мълчаливия лечител“; „Растение чудо“; „Лек от природата“. Саксийното растение е полезно за човешкия организъм, защото е богато на калций, натрий, магнезий, калий, хром, мед, манган, цинк.

 

Сокът на алое вера разгражда излишните количества захари в организма и така предпазва тялото от натрупване на излишни мазнини. Това негово свойство го прави идеален лек за диабетици.

Използва се в много диети и се препоръчва за потискане на апетита.